Links

Skoven i skolen/UdeskoleNet

http://www.skoven-i-skolen.dk/

Masser af undervisningsforløb og materialer som hjælp til at rykke undervisningen ud i naturen. Her findes forløb rettet mod alle fag og klassetrin, samt artikler og viden om udeskole.

Danske Dyr

http://www.danske-dyr.dk/

Billeder og beskrivelser af mange danske dyr, ofte med video- eller lydklip, samt quizzer, temaer og meget andet. Sværhedsgraden på teksten er tilpasset tre sværhedsgrader og der er også mulighed for højt læsning.
Danske dyr er en betalingsside, men mange skoler og biblioteker har adgang via uni-login.

 

OBSnatur

www.obsnatur.dk

Stod bag de landsdækkende naturjagter, hvor skoler, institutioner og private kunne deltage og være med til at finde specifikke dyr og planter og indberette deres fund, f.eks. Den store Vinterfugletælling og Find Foråret. OBSnatur projektet er desværre afsluttet, men siderne kan stadig anvendes og bruges som inspiration til undervisningen.

Naturstyrelsen

www.naturstyrelsen.dk

Oplysninger om natur og miljø, naturbeskyttelse samt love og regler omkring naturen i hele landet. Her kan du også booke sheltere, søge tilladelser m.m. samt finde forslag til ture og aktiviteter, arrangementer, arts- og lokalitetsbeskrivelser, naturkogebog og meget andet.

 

Dansk Ornitologisk Forening

www.dof.dk

Masser af information om fugle. arts-og lokalitetsbeskrivelser, optagelser af fuglestemmer, fugleture og –rejser samt Naturbutikkens webshop, hvor du kan købe friluftsudstyr, kikkerter, bøger m.m..

Fugle og Natur

www.fugleognatur.dk

Beskrivelser og billeder af dyr og planter i Danmark, lokalitetsbeskrivelser, indberetning af egne observationer samt forum for spørgsmål. Siden er lavet i samarbejde med Naturhistorisk Museum i Århus, som bl.a. bruger de indberettede data i databasen til forskning og monitorering af arter.

 

Naturporten

http://www.naturporten.dk/

Naturporten er en gratis indgang til spændende undervisningsmaterialer og viden om Danmarks og Grønlands natur. Eleverne bliver guidet gennem sjove aktiviteter og til oplevelser i naturen.